MILYENEK A PARKOLÁSI LEHETŐSÉGEK PRÁGÁBAN?

Katasztrófálisak, ugyanúgy, mint minden világvárosban. Mióta a zöldek kormánypártiak lettek, azon törekednek, hogy úgy, mint például Londonban csak nagyon magas költséggel lehessen behajtani az Óvárosba. Ezt a javaslatukat bár még nem fogadták el, de 2008 elejétöl már a 2. kerületben, Vinohrady-ban, Žižkovon és a 7. kerületben sem lehet ingyenes parkolni az utcákon + a rezidens, kékkel jelölt utcákban tilos is /PARKING RESERVE- így jelölik ezeket a szakaszokat/.

Olcsó parkolási lehetőségek a metróvonalak végállomásainál találhatóak: P+R parkolók

parkolj es utazz parkolok pragaban Ára ezeken a helyeken csak 20,– CZK/ nappal, ha azonban éjszakára is itt szeretnék hagyni az autójukat ára extra 1OO,– CZK így 120 CZK a 24 órás parkolás. Ennél olcsóbb, bizonságos parkolást Prágában nincs.

P+R PARKOLÓK TÉRKÉPJE a „Záchytná parkoviště P+R v návaznosti“ na MHD címszó alatt: http://www.dpp­.cz/…ni-schemata/

Parkolási lehetöségek Prágában: http://www.tsk-praha.cz/…a/par­koviste Vigyázat, a belvárosi parkolók általában nem P+R parkolók.

P + R parkolóhelyek:

  • A-vonal – megálló neve: Depo Hostivar, Skalka I and II
  • B-vonal – megálló neve: Zlicín I and II
  • B-vonal – megálló neve: Nové Butovice I and II
  • B-vonal – megálló neve: Palmovka I and II
  • B-vonal – megálló neve: Rajská Zahrada
  • B-vonal – megálló neve: Cerny Most I and II
  • C-vonal – megálló neve: Ládví
  • C-vonal – megálló neve: Nádrazí Holesovice- Plynární utca, cca 2.5 km a belvárostól. Nekem szinte minden belvárosban elszállásolt utasom itt parkolja le az autóját és nagyon dícsérik a lehetöséget.

PARKOLÓZÓNÁK FELOSZTÁSA

Prága 1, 2, 3 és Prága 7. kerületében a parkolás 3 parkolózónára van felosztva: narancssárgara, zöldre és a rezidens kékre.

Narancssárga zóna: a maximum parkolási idő 2 óra. Díja: 40,–CZK/óra, 10,–CZK/15 perc (minimum 15 perc). Fizetni kötelezö 8 – 18 óra között.

Zöld zóna: a maximum parkolási idő 6 óra. Díja: 30,–CZK/óra, 15,–CZK/ 30 perc vagy 120,–CZK 6 órára. Fizetni kötelezö 8 – 18 óra között.

Kék zóna: kizárólagosan a rezidens lakóknak van fenntartva, itt parkolni TILOS!!!