Hogyan érhetik el Prágát a legkönnyebben Magyarországról?

Prága jó öreg Európánk egyik leglátogatottabb városa, amelyet a magyarországi látogatók is szívükbe zártak. Egy olyan város, amit nem lehet megunni. Ha egyszer belekóstol az igazi ízébe az ember, soha nem lesz belőle elég és ez remélem még nagyon sokáig így marad.

autopalya csehorszagban AUTÓVAL Budapestről, ha sikerül elkerülniük a rennetetes pesti dugót, ha nincs útlezárás Pozsonyban és nem havazik a D1-es autópálya szakaszán, tehát ha minden jól megy maximum 5–6 órán belül Prága belvárosában lehetnek. A legegyszerűbb útvonal: Budapest – Győr – Pozsony – Brno – Prága a D1– es autópályán és szinte végig autópályán száguldhatnak városunk felé.

student agency sarga autobusza TÁVOLSÁGI LUXUS BUSSZAL A Student Agency járatait ajánljuk leginkább a figyelmükbe, amely nagyon közkedvelt módja lett a Prágába való utazásnak. Ezekkel a jellegzetesen narancssárga, nagyon kényelmes buszokkal 7.5 óra alatt 850 CZK-ért / 9000 HUF -ért Prága belvárosában, a Florencen lehetnek miközben napilakokkal és magazinokkal mulathatják az időt, kávét, teát vagy forró csokit kortyolgatva. Ráadásul kényelmükért stewardes felel, aki mindenbe a segítségükre lesz.

sinek pragaban VONATTAL Budapestről naponta 4 nemzetközi gyorsvonat is érkezik. Bővebb információkat a www.idos.cz honlapon találnak. Ennek időtartalma azonban 8–9 óra és a jegyek ára jóval magasabb a buszjegyeknél.

ceske aerolinie REPÜLŐVEL A Budapestről induló járatok menetideje 55 perc és a prágai Václav Havel reptéren lehetnek, amely évente mát több, mint 5 milliós utasforgalmat bonyolít és 2007-ben elnyerte a legjobb repülőtér díját a közép-kelet európai országok között.

  • Smart Wings – alacsony költségvetésű légitársaság biztosítja a legolcsóbb járatot Magyarországról. www.smartwings­.com
  • CSA légitársaság www.csa.cz – az egyik legkényemesebb, de egyben a legdrágább utazási lehetőség