Referenciák: BLAHNIKOVA APARTMAN 11

22.-25.07.2010/4 fo

Kedves Valéria !

Minden jó volt, mindennel elégedettek voltunk. Jó hely volt jó helyen. Azt hiszem egyedül az maradt ki, hogy hány órától foglalható el a szállás. Üdvözlettel:

Jakab Gyula

24. - 28. 05. 2010/4 ej/3 fo

Kedves Valéria!

Tegnap délután fájó szívvel hagytuk el Prágát. Nagyon jól éreztük magunkat! Ezúton is köszönjük Hartinik úrnak a tökéletes vendéglátást. Ez az apartman is fantasztikus volt! Reméljük mihamarabb ismét Prágában lehetünk!

Üdvözlettel:Més­zaros Eszter

03. - 06. 05. 2010/ 3 ejszaka/ 2 fo

Kedves Valeria,

Köszönöm szépen, nagyon jól éreztük magunkat Prágában.Talán csak az időjárás (egy esős időszakot fogtunk ki) nem volt ideális, de a város szépsége feledtetni tudta ezt.

A szállás szervezése, a kapott információ és térkép rendben volt. Martinik úr (mint jeleztük is neki az ott hagyott üzenetbe) kedvesen fogadott, az apartman maga minden igénynek megfelelő volt. A fürdő tényleg luxus színvonalú, a konyha és a szobák tiszták és megfelelően felszereltek.

Az apartman közel a vonatpályaudvarhoz (két megálló) és a belvárostól (öt megálló).

Összefoglalva elégedetten és jó érzéssel emlékszünk vissza a prágai napokra.

Ajánlom mindenkinek, aki egy csendes, tiszta szállást szeretne

Üdvözlettel

Simon Zoltán

12. - 15. 03. 2010

Kedves Valeria!

Nagyon köszönjük a szállást. Nagyon meg voltunk elégedve. Kár, hogy az időjárás nem igazán volt kellemes, kicsit hideg volt, na meg újra tél lett, legalábbis míg utaztunk, hol esett a hó, hol napsütés.

Prága még mindig gyönyörű. Legközelebb, ha megyünk valószínű, hogy meg fogjuk keresni önöket újra.

Üdvözlettel: Kriszta Fejes

17-20.04.2008

Kedves Tünde! Szerencsésen hazaértünk, leszámítva a másik autó durrdefektjét, amit már itt Magyarországon kapott, miután átléptük a határt, de az ijedtségen kívül nem történt nagyobb baj.Nagyon szép Prága és a szállás is szuper volt. Szépen volt berendezve és nagyon tiszta. Közel volt a belvároshoz, az első két napon nem is szálltunk villamosra, sétáltunk. A kedvezményes kártyákat nem igazán használtuk, ott ettünk, ahol éppen megéheztünk és ami hangulatosnak tűnt. Még egyszer köszönjük a segítségedet, ajánlani fogjuk az ismerősöknek is! Üdvözlettel és a legjobbakat kívánva: Szojka Ildi

14-16.03.2008

Kedves Tünde! 1) Az Ön által varázsolt időjárás optimális leheőségeket biztosított, hogy Prágát minden oldaláról láthassuk – sírósan is, nevetősen is. Mivel a városnézésünk és a By night szombaton voltak, a legteljesebb módon élvezhettük a város szépségét. Talán rosszul is mondom, hogy szépségét, mert minden város valahol szép. Bécs is szép, mégsem fogott meg bennünket annyira, mint Prága. Prágának varázsa van, nosztalgikus feelingje, amit számos tényező együttes jelenléte alkot – a gótikus misztikum, ami az ember legbensőbb érzelmeire hat, és amit nem pótolhat még a megifjodás stílusa, a szecesszió sem (ami Prágában is a magyarhoz hasonló, virágmintás, televényes), az igényes, rendbehozott, karbantartott és kutyapiszoktól mentes környezet, a tiszta, és óraműpontosságú villamosok, a készséges, türelmes, és kivagyiságtól mentes személyzet a boltokban és éttermekben, a turisták kiszolgálására épülő városi működés, az igényes zene – jazz, dixie, bibop, de a plazakban is főképp hazai előadók szólnak a nyugatiak helyett (tehát az emberek szeretik, és tisztelik a kultúrájukat)… s még számos egyéb. Prága – életmód, életstílus, életérzés. Bennünk él tovább, és reméljük, talán egyszer majd mi is őbenne.

  1. Szállás. Frissen felújított, kényelmes, otthonosan berendezett apartman. Készséges, gondos háziúr. 3 villamosmegálló (7 perc) a központtól, kényelmesen elérhető még a magamfajta körülményesen tájékozódó embernek is (Budapestről egyenesen, aztán a végén jobbra, és ott is vagyunk).
  2. Ami az étkezéseket illeti, pénteken délután érkeztünk, így az ebédet kihagytuk. Este gondoltuk, hogy majd bármelyik szimpatikus étterembe betérünk. Hogyisne! Egyik étteremből a másikba mentünk, mert MINDEGYIK TELE VOLT! Örömmel konstatáltuk, hogy nemcsak a külföldiek, de a prágaiak is szeretnek étterembe járni (és meg is engedhetik maguknak). Végül a negyedik helyen telepedtünk le, ott minálunk, Zizkovban, a Restaurace „U Palivce“-ben. Cca. 60 férőhelyes kellemes, kedélyes, otthonos hely, készséges felszolgálóval, nagyon ízletes konyhával, amit 6 becherovkával és 4 sörrel fokoztunk. :-) Másnap a Slavia Café-ban ebédeltünk, az Ön rendelésének köszönhetően a Vltavára és a Hradcanyra néző ablaknál. Mesés. Este a hajón vacsiztunk, az utolsó napon pedig a Staroméstská Restauraciában, a főtéren, dixieland kíséretében. Igazában bárhová betérhettünk volna, mindenütt szívélyes volt a kiszolgálás, kitűnő az étel. A fiatalabb pincérek inkább angolul beszélnek, az idősebbek inkább németül, oroszul, de jó szívvel fogadják, ha a külföldi csehül próbál magyarázni (ano, ano!).
  3. Vásárlás. Természetesen vettünk Becherovkát, Absinthet (eredeti kanállal), gyönyörű aranyozott pohárkészletet csiszolt dugós üveggel, híres és finom nápolyit, kolbászkákat, morva sajtot, és morva bort. Kerestünk kisebb falikarokat, de annyi időnk nem volt, hogy sokat válogassunk. Ez (is) a következő alkalomra marad.
  4. Nem jutottunk el a TV-toronyba, a kis Eiffel toronyba, a Prágai kis Jézushoz, a zsinagógákba (szombat lévén), aVáclávské Naméstíre (mármint alaposan, oda-vissza), a Mucha múzeumba, a Kafka-körsétára, és abba az egészen a víz színén lévő szép étterembe Kampa szigetén. És még a felét sem mondtam el. Boldogok, akik az Aranytornyúban lakhatnak.
  5. Negatív élmény: nem volt. Senki sem akart kirabolni, megerőszakolni, fellökni, becsapni, kedvet rontani. És ez így a jó.
  6. Ez az utazás arra sarkallt, hogy Budapestnek is egyenlő esélyeket biztosítsak, így azonnal kinéztem egy 3 órás buszos városnézést, és by night programot is folklórral és operettel, de el fogunk menni még egy „Zsidó Budapest“ programra is – mégiscsak fura, hogy szülővárosunkat nem szoktuk úgy bejárni, mint bármelyik külföldi várost! :-) Mondom ezt annak ellenére, hogy 12 évig dolgoztam az állami protokollban, az egyetemen tanítottam a magyar országismeretet, és immár sokadik éve vagyok rendezvényszervező.
  7. Jól tettük, hogy Önhöz fordultunk. Gyorsan, megbízhatóan intézett mindent, elegendő kínálatot biztosítva ahhoz, hogy az ember élvezhesse a saját választás szabadságát. :-)) A szállást bemutató fényképek pontosan olyannak mutatták azt, amilyen valójában! Mindent megszervezett, amit kértünk,és még többet is. Nagyon meg vagyunk elégedve, és tudom, hogy bármit szeretnék Prágában, Önben biztos partnerre találok. Nem kételkedem, hogy vállalkozását sikerre viszi, mert meg tudja adni a vendégnek, amit az akar.

Üdvözlettel és köszönettel, Palásthy M. György