Prága: éttermek

Louvre kávéház

Louvre kávéházPrága nem a kávézóiról híres, azonban ittartózkodásuk alatt a prágai Louvre kávéházat nem lenne szabad kihagyni.

Ujvárosi sörfőzde

Újvárosi sörfőzdeBár én nem vagyok a sörök szerelmese egyik kedvenc sörözöm a belvárosban. Nagyon jól főznek, különösen az ebéd menük ára a söröző belvárosi lokalitása és közkedveltsége ellenére is nagyon kedvezőek.

U Bubenicku

A kisdoboshoz sörözőEgy igazi prágai söröző Prága belvárosában, egy villamosmegálló­nyira a Nemzeti színháztól, pér lépésre a Moldva partjától ahol már számtalan magyarországi csoportom ebédelt és vacsorázott és ahol mindig maximálisan elégedettek voltak az utasaim.

U Fleku

U Fleku óraAz U Fleku, bár egyáltalán nem mondható olcsó vagy nagyon kellemes helynek mégis a sörivó magyarok prágai zarándokhelye lett. Persze megértem én, hogy miért pont ezt a legendás sörözőt keresik fel magyarországról a legtöbbet, hiszen most már több mint 500 éve, 1499 óta főzik itt a Flekovsky lezák-ot.

U černého vola - A fekete ökörhöz

Mindenképpen térjetek be egy finom velkopopovice-i sörre a Fekete Ökörhöz címzett (U černého vola) kocsmába, mely a Loretói tér oldalában található. Ez füstös, fapados, boltíves söröző, egyike azoknak, amelyek máig őrzik az igazi, régi prágai kocsmák hangulatát.

Slavia kávéház

Prága legközkedveltebb és egyben legismertebb kávéháza, amely 1881-ben nyitotta meg ajtaját a kávéházak szerelmeseinek, ugynabban az évben, amikor a Nemzeti színház is.

Brasileiro étterem

Ambiente  BrasileiroA prágai AMBI ÉTTERMEK 2007-ben megnyerték a „Legjobb étkezés“ kategóriának járó díjat és én is szívből ajánlom mindenkinet ezt a figyelemreméltó étteremláncot.

Lavička étterem

lavicka etterem A Lavicka éttermet őszintén tudom ajánlani Önöknek: az ebéd menük választékosak és olcsók, az állandó menü számtalan igazi cseh specialitást és nemzetközi ízeket ajánl, friss sört csapolnak és esténként kellemes gyertyafényben úszik az egész étterem.

SKLEP ÉTTEREM és SÖRÖZÖ

SKLEP SOROZO ES ETTEREMHangulatos és tipikus prágai sörözö és étterem tölünk kedvezményesen!

LOKÁL SÖRÖZÖ

LOKAL Ha erre jár a kisöcsém, Tamás ide viszem.

LOKÁL U BÍLÉ KŮŽELKY

KUZELKAAz óvárosi Lokál sörözö kistestvére, a Károly híd kisoldali lábánal.

BOKOVKA BOROZÓ

BOKOVKAIde szívesen beugrunk színház elött egy pohárka borocskára a párommal.

LE CAVEAU

LE CAVEAULE CAVEAU – hangulatos borozó a Jirího z Poběbrad téren